Miehet vs. naiset

Meillä on viikonloppuna kotona juhlat pikkumiehen kunniaksi ja niiden valmistelut on täällä himassa aloitettu jo hyvissä ajoin. Tätä touhua tässä enemmänkin sivusta seuraavana osapuolena olen pohtinut miesten ja naisten välisiä eroavaisuuksia. Ihan kuin naiset jotenkin automaattisesti kuvittelevat, että yht’äkkiä se mies nousee ylös, suuntaa imurille ja alkaa imeä pölyä laitteeseen. Naiset eivät vaan tunnu tajuavan, että me miehet emme näe sitä pölyä samalla tavalla kuin he. Meitä ei vaan yksinkertaisesti kiinnosta imurointi, pölyjen pyyhkiminen tai vessan puunaaminen niin paljoa, että tekisimme mitään noista oma-aloitteisesti. Ei ole yksi eikä kaksi kertaa kun olen kuullut kysymyksen: ”etkö sä näe tota pölyn määrää?”. No en näe! Ei naisetkaan bongaa liikenteestä jotain Audi RS4:sta tai uutta Bemarin kuutoskoppasta. Meidät on veistetty eri puusta ja olemme erilaisia.

Itselläni ei ole mitään siistä kotia vastaan. Päinvastoin. Ja minut saa kyllä siivoomaan tai tekemään muitakin kotitehtäviä, mutta koska olen mies niin minulle pitää antaa tehtävä. Kun saan selkeän tehtävän niin homma tulee tehtyä. Tänäänkin kun minulta kysyttiin haluanko pestä lattiat vai pyyhkiä pölyt, valitsin lattiat. Lattioiden pesu kun ei ole lainkaan niin paha keissi. Mopin voi vaikka kuvitella lätkämailaksi ja sillä sitten kynäilee pitkin parketin pintaa. Pölyjenpyyhintää kuivempaa kotihommaa saa sen sijaan etsiä.

Tässä tasa-arvon maailmassa ymmärrän kyllä, että kotihommat kuuluvat yhtä lailla miehille kuin naisillekin, mutta minkä sille mies miehuudelleen voi? Ihminen tekee luonnostaan sellaisia asioita, joista tykkää ja me miehet vaan tykkäämme enemmän katsoa Olympialaisia, pelata pleikkaria ja ottaa rennosti. Me emme stressaa kaikesta jonninjoutavasta niin kuin naiset. Me emme ole yhtä pikkutarkkoja niin kuin naiset ja me emme jaksa nipottaa joka asiasta niin kuin naiset. Ja kun sitten suoritamme niitä naisten meille jakamia tehtäviä niin me todellakin odotamme saavamme kiitoksen. Mikä sen mukavampaa kuin kuulla pieni kehu pitkän ja hikisen tunnin imuroinnin jälkeen. Mutta ei. Naiset ovat kuin alikessunmulkut intissä. Ne menee nenä kiinni lattiassa ja miettivät saletin paikan, jonka me miehet olemme missanneet. ”Imuroitko yläkerran vessan pöntön takaa!!? Sillä samalla sekunnilla nousee pala kurkkuun kun tajuaa, että enhän minä nyt hemmetti sieltä tajunnut sitä pölyä etsiä. Ja sitten ne tarttuu itse imuriin ja painaa seuraavat kaksi tuntia joka jumalan kolon mitä huushollista löytyy. Kun me miehet emme kerta voi mitään tehdä kunnolla. Kiitosta ei kuulu ja ilta on pilalla.

Naiset ihmettelevät, että miksi ihmeessä meitä miehiä pitää kiittää jostain mitä teemme, vaikka naiset tekee sitä samaa lähes päivittäin. No juuri siksi, että naisille hinkkaaminen on itsestäänselvyys ja itsestäänselvyyksistä ei tarvitse kiitellä. Meille miehille imurointi tai vessan puunaus ei todellakaan ole itsestäänselvyys ja kun me sitten suoritamme sen meille annetun tehtävän, me tunnemme ylpeyttä tehtävän suorittamisesta ja tykkäämme pienestä kehaisusta. Samalla tavalla me kiittelemme naisia jos he ovat vaikka täyttäneet auton pissapojan tai jopa ostaneet uudet pyyhkimet. Meitä miehiä ei tarvitse kehua jos ajamme autolla kauppaan, koska autolla ajo on meille itsestäänselvyys.

Miehet ja naiset ovat erilaisia, siitä ei pääse mihinkään. Se mitä voimme tehdä on sisäistää tämä ja ymmärtää, että aivomme eivät toimi samalla tavalla. Me miehet emme pysty lukemaan naisten ajatuksia, joten naisten on ihan turha kiukutella miehen tekemättömästä kotitehtävästä jos tehtävää ei edes ole miehelle annettu. Naisilla on muutenkin outo taipumus osoittaa mieltä ja samalla kuvitella, että me miehet tajuamme heti mistä kenkä puristaa. Me miehet kyllä huomaamme milloin nainen kiukuttelee. Kantapäät kopisevat lattiaan normaalia kovempaa. Kaikki ovet, oli sitten huoneen tai kaapin, avautuvat ja sulkeutuvat astetta kovemmin. Hanat lyödään kiinni. Keittiön laatikot liikkuvat normaalia lujempaa ja koko nainen vaihtaa paikkaa huoneesta toiseen paljon normaalia kovemmalla sykkeellä. Kun sitten kysymme mikä mättää niin vastaus on, että ei mikään. Ja sen jälkeen naiset märehtivät sitä kun me miehet emme edes tajua mitä he märehtivät! No millä perkeleellä meidän pitäisi aina tietää mitä naisten päässä liikkuu. Me sentään kysymme, mutta he eivät siltikään kerro!

Summa summarun: seuraava video kuvastaa hienosti kaiken pähkinänkuoressa. Miehet ovat yksinkertaisia ja tekevät elämästä helppoa. Naiset ovat monimutkaisia ja saavat helpotkin tehtävät tuntumaan jumalaisen vaikeilta. Näin niinkuin miesten mielestä.

http://avaa.se/6bmncQ

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s